Oni znają się na mięsie!
Grzegorz Augustyn i Damian Żurawski, uczniowie Zespołu Szkół nr 2 w Jaśle, zajęli kolejno II i III miejsce w Ogólnopolskim Turnieju Przetwórstwa Mięsa, który odbył się w Poznaniu.
Dwunasta już edycja turnieju przyciągnęła, jak co roku, najlepszych uczniów z całego kraju. Nie zabrakło także reprezentacji z Jasła
– W zmaganiach uczestniczyli uczniowie klasy 3e – Grzegorz Augustyn i Damian Żurawski, których we współpracy z Zakładem Masarskim TRIO, przygotowały Magdalena Rogowska i Urszula Ochała – informuje dyrekcja ZS nr 2 w Jaśle
Jaślanie poradzili sobie zarówno z częścią teoretyczną jak i praktyczną turnieju i w klasyfikacji końcowej zajęli wysokie miejsca. Drugie miejsce wywalczył Grzegorz Augustyn, a tuż za nim, na miejscu trzecim, z niewielką różnicą punktów, uplasował się Damian Żurawski.
Finaliści turnieju są zwolnieni z pisemnej części egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.
– Po całodniowej rywalizacji, której towarzyszył duży stres, uczniowie mogli zrelaksować się podczas wycieczki na stadion Lecha Poznań, który, mimo że jeszcze w budowie zrobił na nich ogromne wrażenie – informuje dyrekcja szkoły.
kk
Jaslonet.pl
ok
szczere gratulacje brawo
jakie przystojniaki…:o:bigeek::yes: