Wiadomości

Oni znają się na mięsie!

Grzegorz Augustyn i Damian Żurawski, uczniowie Zespołu Szkół nr 2 w Jaśle, zajęli kolejno II i III miejsce w Ogólnopolskim Turnieju Przetwórstwa Mięsa, który odbył się w Poznaniu. 

Dwunasta już edycja turnieju przyciągnęła, jak co roku, najlepszych uczniów z całego kraju. Nie zabrakło także reprezentacji z Jasła

W zmaganiach uczestniczyli uczniowie klasy 3e – Grzegorz Augustyn i Damian Żurawski, których we współpracy z Zakładem Masarskim TRIO, przygotowały Magdalena Rogowska i Urszula Ochała – informuje dyrekcja ZS nr 2 w Jaśle

Jaślanie poradzili sobie zarówno z częścią teoretyczną jak i praktyczną turnieju i w klasyfikacji końcowej zajęli wysokie miejsca. Drugie miejsce wywalczył Grzegorz Augustyn, a tuż za nim, na miejscu trzecim, z niewielką różnicą punktów, uplasował się Damian Żurawski.

Finaliści turnieju są zwolnieni z pisemnej części egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.

Po całodniowej rywalizacji, której towarzyszył duży stres, uczniowie mogli zrelaksować się podczas wycieczki na stadion Lecha Poznań, który, mimo że jeszcze w budowie zrobił na nich ogromne wrażenie – informuje dyrekcja szkoły.

kk
Jaslonet.pl

Pokaż więcej

Powiązane artykuły

Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
OK
OK
2020 lat temu

ok

tak dalej
tak dalej
2020 lat temu

szczere gratulacje brawo

sylwia perz
sylwia perz
2020 lat temu

jakie przystojniaki…:o:bigeek::yes:

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Close
X