r e k l a m a
Wiadomości

Zakończono przyjmowanie kandydatur na stanowisko prezesa Pektowinu

Kto zostanie nowym prezesem Pektowinu w Jaśle? Na to pytanie poznamy odpowiedź już wkrótce. Wczoraj minął termin składania dokumentów a pod koniec tygodnia prawdopodobnie poznamy liczbę kandydatów na stanowisko prezesa.

Z informacji jakie uzyskaliśmy wynika, że w procedurze konkursowej nie będzie brał udział dotychczasowy prezes Pektowinu Franciszek Bosak. Bosak miał o tym poinformować związkowców na spotkaniu 21 września.

Decyzja Bosaka miała być podyktowana żądaniami załogi, która domagała się zmiany na stanowisku prezesa.

Zgodnie z wynegocjowanym porozumieniem pracownicy dostaną do końca roku cztery premie – co miesiąc – w wysokości 125 zł. Wprawdzie związki zawodowe domagały się 300 złotowej podwyżki dla pracownika jednak zrezygnowano z tego, właśnie po informacji, że będzie konkurs na nowego prezesa i wiceprezesa spółki.

Prawdopodobnie nazwisko nowego prezesa poznamy ok. 20 października br.

Kuba Kowalczyk
Jaslonet.pl