r e k l a m a
MiastoWiadomości

Pascal Brodnicki gotował w Karpackiej Troi w Trzcinicy (foto)

W piątek na terenie skansenu archeologicznego Karpacka Troja w Trzcinicy odbyło się podsumowanie realizowanego przez powiat jasielski projektu „Rozwój produktów marek regionalnych na obszarze polsko-słowackiego pogranicza”.

Pascal Brodnicki gotował w Karpackiej Troi w Trzcinicy (fot. Przemysław Janas, Jaslonet.pl)

W związku w podsumowaniem projektu, na terenie skansenu, gościł Pascal Brodnicki kucharz, prezenter telewizyjny oraz autor wielu książek kucharskich. Podczas wizyty, kucharz pochodzący z Francji, promował regionalne marki, które są wytwarzane na terenie powiatu jasielskiego.
Podczas gotowania, wykorzystane zostały materiały regionalnych producentów m. in z Zakładu Przetwórstwa Owoców i Warzyw, wina z Winnicy Jasiel, czy wytwory z masarni Jasam z Zimnej Wody.

Pascal Brodnicki gotował w Karpackiej Troi w Trzcinicy (fot. Przemysław Janas, Jaslonet.pl)

– Wyjątkowe miejsce, wyjątkowy gość. Wyjątkowy powiat jasielski przedstawia wyjątkowych producentów, którzy nasze wyroby rozsyłają w Polskę, za granicę kraju i sławią dobre i smaczne imię powiatu jasielskiego. Chcemy, aby przy okazji takich spotkań docierać docierać do jeszcze szerszego grona odbiorców i chwalić się tym, co mamy naprawdę dobrego – mówi Adam Kmiecik, Starosta Jasielski.

Pascal Brodnicki gotował w Karpackiej Troi w Trzcinicy (fot. Przemysław Janas, Jaslonet.pl)

Przygotowane przez Pascala wytwory, wszystkim zaproszonym na to wydarzenie prezentowali pracownicy restauracji „U Schabińskiej”. Celem projektu jest promocja regionu pogranicza poprzez stworzenie i promocję marek i produktów regionalnych powiatu jasielskiego i okresu Svidnik na Słowacji.

(PJ)

Pokaż więcej

Powiązane artykuły

Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
łabol
łabol
2025 lat temu

a gdzie wino z pektowinu, wyroby z jasanu, chleb z pss społem, pytam gdzie

DŻEJKOB
DŻEJKOB
2025 lat temu

Pascal B”h”odnicki 😀

oj tam
oj tam
2025 lat temu

a jak od „Schabińskiej”, to obsługa byle jaka była. Moja noga tam już nigdy nie postanie. Totalna porażka – ja tam znajomych zaprowadziłam, bo chcieli lokal po Gessler zobaczyć…

ixi
ixi
2025 lat temu

..az 3 pilnuje torebki?!

Back to top button
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x